İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

  1. Supplementler
  2.  › 
  3. Protein Tozu
  4.  › 
  5. Bitkisel Protein
Bitkisel Protein

Multipower Bitkisel Protein

Devamını oku »
1 ürün listeleniyor.
Bu ürünler için stok tükenmiştir

Bitkisel Protein Tozu Çeşitleri

Besin kaynağı olarak bezelye ve soya başta olmak üzere esmer pirinç, spirulina, kinoa, mercimek, edamame ve bazı kuru yemişler kullanılır. Bitkisel protein tozu çeşitleri en az hayvansal protein tozu ürünleri kadar yüksek amino asit profiline sahiplerdir.

Bitkisel Protein Tozu Fiyatları

Pek çok protein tozu ürününde olduğu gibi vegan protein tozu ürünlerinin fiyatları da ham madde kalitesinden servis sayısına, markasından içeriğinde bulunan gıdalara kadar geniş bir skalada yer alır. Kişinin kondisyonu, vücut ihtiyaçları ve beslenme alışkanlıkları göz önüne alınarak seçilmesi gereken bu ürünler; 2.000 gram ile 100 gram arasında değişen seçenekleriyle hem uzun ömürlü kullanım hem de protein tozunu deneme fırsatı sunar.

En İyi Bitkisel Protein Tozu Markaları

Bitkisel protein üretiminde öne çıkan NaturigaWefoodBig Joy ve Hardline markalarının ürünlerini bulabileceğiniz Supplementler.com’da siz de diyetinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz bitkisel protein tozlarını keşfedebilirsiniz. İncelediğiniz ürünü %100 orijinal ürün garantisi, aynı gün kargo imkanı ve size özel indirimlerle satın alabilirsiniz!

Bitkisel Protein Tozu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitkisel protein tozu seçerken gözden kaçmaması gereken kısımlar porsiyon başına düşen protein ve diğer besin değerleridir. En iyi bitkisel protein tozu tercihini yapabilmek için ürünlerin servis başına düşen protein miktarları ve BCAA gibi besin değerleri bakımından kıyaslamak gerekir. Tüm bunlar fiyat-performans karşılaştırması ve amaca uygun bitkisel protein tozu seçimini yapmak adına da önemlidir.

Bitkisel protein tozu satın alınırken öncelikle güvenilir markalara ait ürünlerin, orijinal olup olmadığı kontrol edilmelidir. T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı onayı ve izin numaraları, buna ilave olarak üretici firmanın ürüne dair barkod ve lot numaralarının yer alıp almadığı da ayrıca dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Almış olduğunuz ürünün ambalajının bozulmamış ve tahrip edilmemiş olması da bu konuda oldukça önemlidir.

*26.01.2017 tarihli ve 29960 sayılı mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği


Sıkça Sorulan Sorular

Bitkisel (Vegan) Protein Tozu Nedir?

Aynı zamanda vegan protein tozu ya da vejetaryen protein tozu olarak da adlandırılan bitkisel protein tozu; protein değeri yüksek sebze, tahıl veya baklagillerden elde edilen ham maddelerin işlenmesiyle formüle edilmiş ürünlerdir. Bitkisel protein tozu hakkında detaylı bilgi için tıklayın: Bitkisel Protein Tozu Çeşitleri

Bitkisel Protein Kaynakları Nelerdir?

Tempeh, tofu, edamame, mercimek, fasulye, pirinç, nohut, fındık gibi soya, kuru yemiş ve baklagil bazlı besinler, bitkisel protein kaynakları arasında yer alır. Bu tarz bitkisel gıdaların işlenmesiyle elde edilen bitkisel protein tozu ürünleri de düzenli ve kontrollü protein takviyesi sağlamak adına tüketilebilecek bitkisel protein kaynaklarıdır.

Bitkisel Protein Tozunu Kimler Kullanabilir?

Bitkisel protein tozu çeşitleri; vegan ya da vejetaryen beslenenler, egzersiz yoğunluğu ve sıklığına bağlı olarak aldıkları besin oranı yüzdesini dengelemek isteyenler, hayvansal gıdaları tüketemeyen ve hassasiyeti olanlar tarafından tercih edilir. Hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınların doktor kontrolü olmadan herhangi bir takviye kullanmamaları gerekir.

Bitkisel Protein Tozu Ne İşe Yarar?

Protein beslenmemizin önemli bir parçasıdır ve makro besin bileşenleri içerisinde yer alır. Bitkisel protein tozu ürünleri ise çoğunlukla hayvansal gıdalar tüketmeyi tercih etmeyen vegan ve vejetaryenler tarafından kullanılır. Bu nedenle vegan protein tozu olarak da adlandırılan bu ürünler; vegan ve vejetaryen bireylere, düzenli ve kontrollü bir protein kaynağı sunma imkanı sunar. Ana protein kaynaklarını oluşturan bitkisel gıdaların yanı sıra çeşitli vitamin ve minerallerle zenginleştirilen seçeneklerin de yer aldığı bazı bitkisel protein ürünleri; glutamin, BCAA gibi ilave amino asitler içerir.

Bitkisel Protein Tozu Nereden Satın Alınır?

Bitkisel protein tozu çeşitleri, fiziksel ve online mağazalar aracılığıyla satın alınabilir. Ürün içeriklerinin yer aldığı tablo, besin değerleri, kullanım önerisi, servis sayısı ve oranı gibi birçok bilgiyi de online mağazalar aracılığıyla öğrenip satın almak mümkündür. Ayrıca alanında deneyimli satış temsilcilerinin önerileri ve bilgi birikimleri aracılığıyla fiziksel mağazalarda da ürün içeriklerine dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Dünyaca ünlü ve önde gelen markaların güvenilir içerikleriyle hazırlanmış bitkisel protein tozu ürünlerini, Supplementler.com web sitesi üzerinden ya da Türkiye’nin pek çok noktasında bulunan Supplementler.com mağazalarından satın alabilirsiniz.

Bitkisel Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

Bir ölçek bitkisel protein tozunu su ya da bitkisel süt ile karıştırarak shake haline getirebilir ya da özellikle yaz aylarında ferahlamak amacıyla smoothie tariflerine de ekleyebilirsiniz.

Bitkisel Protein Tozu Ne Zaman Kullanılır?

Bitkisel protein tozları, günlük aktivite yoğunluğuna, ilgilenilen spor türüne ve gün içinde tüketilen besinlere göre değişmekle beraber; genelde egzersizden 30 dakika önce ya da egzersizden hemen sonra kullanılabilir. Bu konuyla alakalı bilgi için Protein Shake Ne Zaman İçilir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bitkisel Protein Tozu Zararlı mı?

Hiçbir besin takviyesi tam anlamıyla doğal beslenmenin yerini tutamaz. Öncelikle doğal beslenmenin önüne geçilmeden hareket edilmelidir. Protein tozu kullanımıyla alakalı pek çok görüş bulunuyor. Ayrıntılı bilgi almak için bitkisel protein tozuna da yer veren Protein Tozu Kullanmak Zararlı mı? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bitkisel Protein Kas Yapar mı?

Toplumda vejetaryen ve vegan diyetlerin protein yönünden yoksun olabileceğine dair genel bir algı bulunuyor. Bununla birlikte birçok uzman iyi planlanmış etsiz bir diyetin, protein dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm besin maddelerini sağlayabileceği konusunda hemfikirdir.

Bazı bitkisel gıdalar diğer gıdalardan önemli ölçüde daha fazla protein içerebilir. Daha yüksek proteinli diyetlerin vücut kompozisyonunu olumlu yönde desteklemeye yardım edebileceğini öne süren araştırmalar mevcuttur.

Bitkisel Protein Tozu Hayvansal Protein Tozunun Yerini Tutar mı?

Bitkisel protein tozlarının, porsiyon başına benzer miktarlarda protein ve BCAA içerdikleri sürece eşit derecede etkili olabileceğine dair görüşleri içeren araştırmalar bulunmaktadır.

Bitkisel Protein Tozu İçin Yaş Sınırı var mı?

Bitkisel protein tozu kullanımıyla ilgili çalışmalarla gençler ve çocuklar için kesin olarak belirlenmiş, net bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Ancak çocukluk döneminden yetişkinliğe doğru adım atan 16 – 18 yaş aralığındaki gençler, antrenman sıklığı ve seviyesinin artmasıyla beraber gelişebilen protein ihtiyacını karşılamak adına, protein tozu tüketmeyi tercih edebilirler. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için tıklayın: “Protein Tozu Kullanımına Ne Zaman Başlamalıyım?”

Bitkisel Protein Tozunun Son Kullanma Tarihi Olur mu?

Bitkisel protein tozları raf ömrü oldukça uzun olan ürünlerdir. Kapalı, serin, güneş ışığı görmeyen ve kuru bir ortamda saklandığı takdirde uzun süre bozulmadan durabilirler. Fakat her gıda gibi bitkisel protein tozlarının da belirtilen bir son kullanma tarihi vardır. Bitkisel protein tozu ürünlerini kullanırken bu tarihi geçirmemeye özen göstermek gerekir.


Kaynaklar:

1.  Vegatable Protein. Vegetarian and Plant-Based Diets in Health and Disease Prevention, 2017

2 . Soy: A Complete Source of Protein. American Family Physician, 2009

3 . Effects of Vegetable Proteins on Hypercholesterolemia and Gut Microbiota Modulation. Nutrients, 2018

4. Pea Proteins Oral Supplementation Promotes Muscle Thickness Gains During Resistance Training: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Clinical Trial vs. Whey Protein, 2015

5. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets, 2016

6. Vegan diets: practical advice for athletes and exercisers, 2017

7. The Effects of Whey vs. Pea Protein on Physical Adaptations Following 8-Weeks of High-Intensity Functional Training (HIFT): A Pilot Study, 2019

disclaimer İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemizden bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylıdır.
ETBIS Logo
Mobil görünüm için tıklayın.
Top