İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

Glutaminin Yararları Nelerdir?

%61 oranla iskelet kaslarında en çok bulunan amino asit glutamindir. Glutamin %19 nitrojenden oluşmaktadır; bu onu kaslara nitrojen taşıyan bir numaralı element yapmaktadır.

Glutamin Nedir?

Glutamin, %61 oranla en çok iskelet kaslarında bulunan amino asittir. %19’u nitrojenden oluşmaktadır; bu onu kaslara nitrojen taşıyan bir numaralı element yapmaktadır.

Yoğun egzersizler sırasında glutamin seviyelerinin büyük ölçüde tükenmesi; gücü dayanıklılığı ve iyileşme hızını azaltır. Araştırmalar, L-Glutamin desteklerinin kas yıkımını minimuma indirdiğini ve protein metabolizmasını geliştirdiğini ortaya koymaktadır (1).

Daha detaylı bilgiler için, "Glutamin Nedir?" makalesine göz atabilirsiniz.


Glutaminin Faydaları Nelerdir?

Glutamin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz (2): 

  • Glutamin, bağışıklık fonksiyonunda önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, hastalık veya yaralanma sırasında vücut bunu yeterince üretemeyebilir. Glutamin takviyeleri, bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmeye ve vücuttaki protein depolarını korumaya yardımcı olabilir.

  • Glutamin, bağırsak ve bağışıklık hücreleri için bir enerji kaynağıdır. Ayrıca bağırsaklar ve vücudunuzun geri kalanı arasındaki bariyerin korunmasına ve bağırsak hücrelerinin düzgün şekilde büyümesine yardımcı olur.

  • Glutamin egzersiz sırasında ve sonrasında oluşan yorgunluğu veya kas ağrısını azaltabilir.



Glutamin Kullanım Dozu 

Bir glutamin takviyesi almaya karar verirseniz, günde yaklaşık 5 gramlık konservatif bir dozla başlamanız önerilir (3). L-Glutamin almak için en iyi zaman dilimleri; sabah, antrenmandan sonra ve gece yatmadan öncedir.

Kullanılan bazı supplementlerin içeriğinde de L-Glutamin olabilir, bu nedenle ürün etiketlerinin kontrol edilmesi önerilir. 

Glutamin kullanım zamanı ile ilgili detaylı bilgiler için "Glutamin Kullanım Zamanı Nedir?" makalesine göz atabilirsiniz.


Glutaminin Yan Etkileri Nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre glutaminin herhangi bir yan etkisini bulunmamaktadır. Ancak, yüksek dozlarda glutamin kullanımı mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle, ürünlerin üzerlerinde yer alan kullanım talimatlarına uyulması tavsiye edilir (4).

Glutamin çeşitlerini inceleyip, satın almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular

Glutamin Esansiyel Amino Asit mi?

Hayır, glutamin esansiyel amino asitlerden biri değildir. 


Glutamin ve Bcaa Karıştırılır mı?

Glutamin ile BCAA birlikte kullanılabilir. Hatta tek serviste hem BCAA hem de glutamin desteği sunan gıda takviyeleri vardır. Ürünleri incelemek için tıklayın: Glutamin+BCAA 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2021
Yayınlanma Tarihi : 24.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA
disclaimer İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemizden bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylıdır.
Mobil görünüm için tıklayın.
Top